AZ ELŐADÁSOK MAGYAR VAGY ANGOL NYELVEN ZAJLANAK ,
ATTÓL FÜGGŐEN HOGY AZ ELŐADÓ MAGYAR VAGY KÜLFÖLDI. TOLMÁCSOLÁS MÁSIK NYELVRE NINCS.

A KÉKKEL JELÖLT ELŐADÁSOK ANGOL NYELVŰEK.

Előadás / presentation Előadó / Performer Cég / company

A mesterséges intelligencia (AI) alkalmazásának lehetősége az elektronikai gyártás területén

Bihari Tamás,
Arrow Electronics

Boa László,
IBM Magyarország

Arrow
NB IoT Referencia design bemutatása,  NB IoT technológia előnyei Lefánti Gábor,
Arrow Electronics

Boros Viktor,
Vodafone Magyarország

Arrow
Növényvilágítás

A megfelelő LED világítás hatása a növények növekedésére.

Szabó Mihály,
Osram
Arrow
The new standard for smart factory

IPC-Hermes is now the only globally accepted and broadly established standard for machine to machine communication. All electronics manufacturers will strongly benefit from this new level of standardization progress.Obstacles with regards to implementing “smart factory” features will be dramatically reduced or removed.See how this new standard enables you to implement new possibilities in your factory.

Haithem JERIDI ASM
3D Inspection in Smart Factory

Importance of reliable measurements in Machine-to-Machine communication Automated programming of 3D inspection systems.

Jaroslav Neuhauser ATT
Az elektromos járműanalízis növekvő kihívásai Komáromi Zoltán Audi
Nyomtatott áramkörök gyártásának bemutatása, az Auter Kft. 30 éves.

Nyomtatott áramköri lapok tervezési szabályai,
Áramköri rajzolathoz a megfelelő szelektív bevonat kiválasztása,
Rigid-Flex áramkörök technológiai kihívásai,
nyomtatott áramköri lapok gyártásközi minőségellenőrzése,
a gyártási folyamat során, nyomtatott áramköri lapok gyártásának bemutatása videókkal.

Lázár Edit Auter
Rosszindulatú, vagy felelőtlen drón használat felderítése és elhárítási lehetőségek

Rohamosan növekszik a civil felhasználású drónok piaca, amely drónok egyre okosabbak és egyre olcsóbbak. Ezzel együtt exponenciálisan nő a felelőtlen, vagy rosszindulatú felhasználók okozta veszély is. A fillérekért kapható drónok felderítése, az ellenük használható hatékony technika kifejlesztése ugyanakkor rendkívül drága, s jelenleg még meglehetősen kezdetleges. Az előadás a felderítés  lehetséges módszereivel, s az alkalmazható ellentevékenységi eljárásokkal foglalkozik. Az előadásban bemutatásra kerül néhány fejlesztési eredmény is.

Dr. Kazi Károly BHE Bonn Hungary Kft.
Autóelektronika, megbízhatóság, biztonság

Az okos környezet megvalósításában lényeges szerepet játszanak majd olyan elemek, amelyek önállóan és hosszú távlatokban (akár egy évtizedig is) képesek lesznek a működésre (pl. önvezető autók), Az ezeket realizáló elektronikai részegységek megbízható működésének igénye paradigmaváltást jelent: az egységeket nem elég a garanciális idő alatti nagy valószínűséggel hibamentes működésre tervezni, hanem a hosszú éveken keresztüli teljes hibamentességet kell garantálni. (Nem megengedhető pl. egy önvezető autó által okozott baleset egy egyébként gyakran előforduló elektronikai meghibásodás miatt). Ezeket a problémákat taglalja az előadás.

Dr. Harsányi Gábor BME
Quectel – a vezető 4G IoT modul gyártó – NB-IoT, Cat-M

Milyen kihívásokat állít az IoT a 4G technológiával szembe és milyen válaszokat ad erre a Quectel, a vezető NB-IoT és Cat-M1 modul gyártó.

Berky Tibor ChipCAD
Könnyű, hetékony és modern megoldás hardverfejlesztéshez

Az előadás keretében megismerheti az Altium vezető NYÁK tervező megoldásait, az alkatrészek beszerzésétől kezdve az összeszerelési dokumentáció előkészítéséig. Emellett szó lesz a szimulációs lehetőségekről és a gépészeti programokkal való együttműködésről is. Az előadás végére meggyőződhet arról, hogy korunk NYÁK tervező programjai mennyivel többre képesek a Gerber fájlok elkészítésénél.

Zsikla Miklós Computer Controls Hungary Kft.
Intelligens anyagkezelési megoldások az elektronikai iparban

A nagy mennyiségű áru és alapanyag beérkezésekor fellépő problémákra nyújtanak megoldást a Danutek Hungary Kft. berendezései. Az automata információ-feldolgozás, a röntgenes alkatrészszámlálás és az automata raktározás díjnyertes megoldásainak használatával létrehozható egy emberi hiba mentes, hatékony, gyors, átlátható és nyomonkövethető beérkeztetési folyamat. Ennek segítségével nincs többé alkatrészhiány miatt fellépő késlekedés, nincs félrecímkézés miatti hiba. Fejlett software-es hátterükkel garantálják, hogy a gyártás- és beszerzés-tervezés számára elérhető legyen minden szükséges információ. Általuk elérhetővé válik a Just In Time leltárstratégia.

Blajec Edgár Danutek
ESD védett lábbelik jelentősége az elektronikai gyártásban – karbantartás és teszt a gyártásban

Az ESD védett lábbelik képzik az ESD védelem egyik alapját, ezért kiemelt jelentőséggel bír az EPA terület kiépítésében és üzemeltetésében. Az új ESD szabvány jelentősen szigorította az ESD védett lábbelikkel szemben támasztott követelményeket ezért az elektronikai gyártó vállalatoknak követni kell az új elvárásokat. A nem megfelelő ESD védett lábbeli kiválasztása jelentős anyagi és ESD védelmi kockázatot jelent a cégeknek. Az előadás prezentálja az új ESD elvárásokat és iránymutatást biztosít a megfelelő ESD lábbelik kiválasztásához, karbantartásához és teszteléséhez.

Godó Attila D és társa
Szelektív forrasztás a napi gyakorlat tükrében (Avagy a szelektív forrasztás kihívások a mindennapokban)

A szelektív forrasztás napjainkban egy széles körben alkalmazott és egyre inkább terjedő forrasztási eljárás. Az Elas Kft. napi szinten szembesül az ezzel járó forrasztástechnikai kihívásokkal, problémákkal és hibákkal. Az előadás bepillantást nyújt a különböző forrasztási anomáliák megjelenésébe, a különböző IPC szabványok szerinti megítélésébe és lehetséges elkerüléséhez nyújt támpontokat. Bemutat különböző megoldásokat a forraszhullám alak változtatásáról, a felületszerelt alkatrészek melletti- és vetemedett áramköri lap forrasztásáról.

Bődi Béla Elas Kft.
Capacitive sensor technology for applications verified by design

Azoteq’s ProxSense and ProxFusion sensor hardware offers design engineers the freedom to design for verification.

Alwyn Botha Endrich
Designing Electronic Systems for Circuit Protection Compliance & Robustness

Modern electronic systems must operate in global environments where transients such as ESD, EFT, Surges, Load Dump, or Lightning can be applied. These transients could damage or destroy the system which will require replacement or repair work in the field. This presentation reviews current overvoltage compliance standards required by the industrial, Automotive and Military 6 Aerospace markets. An overview of available Overvoltage Protection technologies is discussed which will provide the design enigineer with key knowledge to develop an compliant electronic system with robustness to operate effectively in the field.

Ian Doyle B. Eng Endrich
Smart displays and panel PCs from DLOGIC

Industrial Touch Displays simplify the interactionwith the user.

Georg P. Israel Endrich
A Low Power Wide Area (LPWA) technológiák és a Narrow Band IoT (NB-IoT)

Egy standard alapú, kis teljesítményű, nagy hatótávolságú (LPWA) vezeték nélküli technológia, amelyet kifejezetten az alacsony energiafelhasználású IoT eszközök és szolgáltatások kiszolgálására fejlesztettek ki. Belovai Beáta, a T-Systems szakértője átfogó képet ad az NB-IoT Partnerprogramról, hiszen a T-Systems számára rendkívül fontosak a meglévő és a jövőben hozzájuk csatlakozó partnerei, akikkel együtt alakíthatja ki a minőségi IoT-megoldások széles skálájtá.

Belovai Beátas Endrich
RF devices(400MHz to 8GHz frequency) for telematics, Car to car communication, GPS related, Router, small cell base station application. Tomoyuki Morioka Endrich
Az NB-IoT technológia gyakorlati felhasználása – FiboCom Cat NB / Cat-M és GPRS modemek szenzor adatátvitelre

NB-IoT alapú modell megismertetése.A tesztrendszer a T-Systems NB- IoT hálózattát felhasználva juttatja el egy hőkamera képét egy saját üzemeltetésű felhőszolgáltatásba.

Kiss Zoltán Endrich
A digitalizálás lehetőségeinek használata – Nem kell félni a mesterséges intelligenciától

Világunkat egyre inkább a digitalizáció és az összekapcsolódás jellemzi. Ez a fejlődés átszűrődik a gyártási területre is, amelyet azelőtt a felgyülemlett tapasztalat, illetve az alkalmazottak tapasztalata alakított. Az a követelmény, hogy mind kevésbé hagyatkozzunk erre, új technológiák kifejlesztéséhez vezetett. Az előadás bepillantást enged az új technológiák befolyására a folyamatoptimalizálás területére csakúgy, mint más, járulékos előnyökre. Izgalmas forgatókönyvek villantják fel a jövő fejlődési lehetőségeit, és adnak útravalót a szektorokon átívelő megvalósításhoz. Nagy jelentősége van a különböző, tevékenység-segítő rendszereknek ebben az összefüggésben, amelyekre a munkavégzőknek nem fenyegetésként, hanem lehetőségként kell tekinteniük.

Tom Berx, Area Sales Manager, Ersa GmbH ERSA GmbH
Sztochasztikus termelési folyamatok ütemezése genetikus és hibrid algoritmusokkal

Az előadás piacról visszatérő mobil bázisállomások egységei tesztelésének, mint sztochasztikus termelési folyamatnak egy lehetséges optimlizálását mutaja be.

Jónás Tamás Flextronic
Megoldások az EV és a HEV és a környező infrastruktúra tesztelésére

Hibrid (HEV) és elektromos (EV) járművek fejlesztése és gyártása számos új kihívást jelent a tesztelés terén. A prezentáció a H TEST által kínált megoldásokra és eszközökre fog összpontosítani a HEV és az EV járművek és alkatrészei, valamint a környező infrastruktúra (töltőállomások) tesztelésére.

Václáv Haasz HTEST
Hatékonyságfejlesztés és ipar 4.0

Technológiai workshopok témakörei: az Ipar 4.0 IT-technológiai alapjai; digitális tervezés, adatgyûjtés, adatfeldolgozás, adatvizualizáció; gyártásvezérlés, ERP és MES rendszerek; robotok, önvezetõ jármûvek alkalmazása

Fábián Zoltán IFKA
Nem érdemes kimaradni! – A sokat emlegetett ipar 4.0

Egyszerû és összetett ipar 4.0 megoldások bemutatása mintagyári látogatások és esettanulmányok keretében

Hegedűs Szilveszter IFKA
LMPA – Alacsony olvadáspontú forraszanyag

Az Interflux LMPA ™ -Q Solder Alloy egy egyedülálló, alacsony olvadáspontú ólommentes forrasztóanyag, amely nagyobb mechanikai megbízhatósági tulajdonságokkal rendelkezik, mint az SnBi (Ag).
Ez az első alacsony olvadáspontú forrasztó ötvözet, amely használható reflow, hullám- és szelektív- forrasztási folyamathoz egyaránt. Az ólmosról az ólommentes forraszanyagokra való váltás óta a gyártók rengeteg problémával kell megküzdeniük. Ezek a nehézségek többnyire a magasabb hőmérsékleten való forrasztásból adódnak.
A rendkívül sokoldalú Interflux LMPA ™ -Q forrasztó ötvözet régóta várt megoldást kínál az említett problémákra.

David De Somviele Interelectric
Cleaning in Electronics: new challenges in lead free assemblies

Presentation of Inventec’s worldwide activities in the precision cleaning business for the Electronic, Medical, Aircraft industries, fast spot free drying and coating.Most of these industries are closely connected because of the tight surface specifications, but also depending on health and environmental regulations.

Patrick J. Duchi Inventec
LORIOT – Ipari IoT middleware

A LORIOT bemutatása és hozzájárulás az IoT forradalomhoz.

Julian Studer LORIOT
A jövő energiatároló rendszerei Varga Zsigmond Kapacitás Kft.
Nitrogén-ellátási formák az elektronikában. Hogyan befolyásolják a mennyiségi és minőségi igények az optimális gázellátási forma kiválasztását?

A hazai elektronikai gyártóiparra jellemző mennyiségi, minőségi (gáztisztasági), gazdaságossági és rendszerbiztonsági igények alapján áttekintjük a nitrogén-ellátás formáit, és az optimális ellátási mód kiválasztásának menetét: gyártás helyszínére telepített és távirányítással üzemeltetett gázelőállító berendezések, cseppfolyós tartályos gázellátás, egyedi palackos vagy palackköteges ellátás. A gázminőséggel, azaz tisztasággal, maradék szennyezőkkel szembeni követelmények kritikus jelentőséggel bírnak a gyártási minőség szempontjából. Állandó gázhőmérséklet biztosításának lehetőségei. Kitekintés a félvezető-, napelem-, kijelző- és LED-gyártásban alkalmazott különleges, nagytisztaságú gázokra és gázkeverékekre.

Herczeg István Messer Hungarogáz Kft.
Microchip: Nagy adatbiztonság elérése beágyazott rendszerekben, Trust Zone ATSAML11 mikrokontrollerek és MPU/SiP processzor megoldások

Az IoT alkalmazások száma rohamos ütemben növekszik. A jelentős növekedés a pozitív hatások mellett a rosszindulatú csoportok figyelmét is felkeltette. Az Iot rendszerek egyre vonzóbb cybertámadási felületet kínálnak és a hírekből hallhatjuk, hogy újabb és újabb cégek keverednek botrányba az IoT biztonság elhanyagolása miatt. Mit tehet Ön, hogy az IoT piac növekedéséből részesüljön és a leselkedő buktatókat elkerülje? Milyen technológiai újítások viszik sikerre a következő pojektjét?

Kolinger Attila Microchip
How to select the right solder wire for your application?

Selecting the best possible solder wire is always tricky. You need to design it from the very beginning to be cost effective. The solder process and wetting should allow the biggest possible process window, but residues are not wanted. At least the residues should not be that visible and should show highest electrical safety for not influencing your product over the full life cycle. The mechanical properties of the selected alloy should fit into the life scenario of your products, too! Lots of different things to consider and a few important things how to select the right solder wire for your manufacturing will be discussed in this session.

Jens Gruse
(Stannol GmbH – a Microsolder partnere)
Microsolder Kft.
Monolithic Power System: Korszerű kapcsolóüzemű tápegység megoldások (angol)

A Monolithic Power Systems (MPS) nemzetközileg elismert, jelentős félvezetőgyártó kimagasló megoldásokat hoz létre, fenntartható módon, könnyen felhasználható és piacra vihető termékek segítségével.
– cégismertető
– az MPS tokozási megoldásai
– portfólió ismertető
– step down konverter megoldások ipari és automotív alkalmazásokhoz.

Torsten Lessnau Monolithic Power Systems (MPS)
Megoldások a következő generációs vezetéstámogató rendszerek tesztelésére

A fejlett vezetéstámogató rendszerek újfajta követelményeket támasztanak a validációs és gyártási teszteléssel kapcsolatban. Napjainkban a validáció során levezetendő távolság elképzelhetetlenné tette, hogy a tesztek túlnyomó részét fizikai utakon tegyük meg. A termelésben pedig új fajta méréseket kell végeznünk, több tíz méteres fizikai távolságokat kell belezsúfolnunk standard teszt torony méretekbe. Előadásom célja, hogy megmutassam hogyan érhetünk el magas teszt lefedettséget a teszteléshez szükséges idő és fizikai hely csökkentése mellett.

Litkei Márton András National Instrument
Valós idejű gyártóberendezés monitorozási rendszer megvalósítása National Instruments eszközeivel és szoftveréivel

Az NI rendkívül produktív rendszereket állít elő a mérnökök és a tudósok számára. Alapvetően hiszünk abban, hogy a mérnökök és tudósok termelékenységének növelésével a legnagyobb hatással lehetünk ügyfeleink üzleti tevékenységére. Megközelítésünk a termelékenység, az innováció és a felfedezés felgyorsítása egy szoftverközpontú platformon keresztül, mely olyan rendszert fejleszt ki, amely tesztet, mérést és vezérlést igényel.Alapvetően úgy véljük, hogy ügyfeleink jobban ismerik a követelményeiket, mint bárki, és képesnek kell lenniük arra, hogy olyan rendszert építsenek, amely pontosan megfelel ezeknek a követelményeknek. Egy lehetséges valós idejű felügyeleti rendszerhez megoldást mutatunk be szoftverünkkel és hardverünkkel, amit Debrecenben használunk

Uzdi István National Instrument
Forrasztási folyamatok – Alkalmazások és trendek

Az elektronikai ipar az európai második legerősebb iparág, és folyamatosan növekszik. A versenyképesség megőrzése érdekében nemcsak a technológiai trendeket kell követni, hanem aktívan alakítani. Ebben az előadásban az elektronikus részegységek forrasztási folyamatának új követelményeit ismertetjük, és bemutatjuk a megfelelő megoldási megközelítéseket. Többek között megvitatjuk a vákuumforrasztási technológia továbbfejlesztését, az erőforrások megtakarításának lehetőségeit és az I4.0 stratégia megvalósításának lehetőségeit a prediktív karbantartási lehetőségek tekintetében.

Paul Wild Rehm Group
Semmi sem marad rejtve!

A jövőbe mutató 3D-s röntgensugaras vizsgálat erősségei és kihívásai az elektronikai iparban.

Helge Höche Viscom AG